Les empreses britàniques i de la UE aposten per un ‘Brexit tou’

Ha passat més d’un any des que el Regne Unit va decidir sortir de la Unió Europea mitjançant un referèndum. Els contraris a seguir a la Unió van guanyar per un estret marge, per un 52%, i des de llavors està en marxa un període de negociacions, que hauria d’acabar el 2019, per decidir com s’efectua el Brexit.

A la Cambra de Comerç de Terrassa han participat d’aquest debat representants institucionals del Regne Unit i empresaris locals. Tots coincideixen que la sortida de la Unió Europea no és el millor per a l’economia britànica i que les empreses, d’un i altre cantó del canal de la Mànega, agraïrien el que ja s’anomena com a ‘Brexit tou’.

El govern britànic té per endavant dos grans objectius: d’una banda regular els drets laborals dels europeus que treballen al Regne Unit i la dels britànics que treballen a Europa. De l’altra l’adaptació de lleis de Brussel·les.

El termini per fer efectiu el Brexit s’acaba el 29 de març del 2019, amb la possibilitat de prorrogar-lo si els vint-i-set es posen d’acord per unanimitat.