Les empreses tenen cent dies per adaptar-se al nou marc europeu de protecció de dades

El 25 de maig entra en vigor el nou Reglament Europeu de Protecció de Dades, que harmonitza tot aquest àmbit a nivell comunitari. Entre les novetats, la llei obliga les empreses, tant grans com petites i autònoms, a tenir el consentiment inequívoc dels usuaris que cedeixen les dades. Cada empresa haurà d’analitzar els riscos que el tractament de les dades pot tenir per les persones i, davant d’això, adoptar mesures de seguretat com auditories o control d’accés a les dades.

Conscients dels dubtes que genera l’adaptació del nou reglament, Rius Consultors ha programat aquest dijous una sessió amb les advocades Anna Sallés i Sandra Morillo. S’ha celebrat a l’hotel Don Cándido i hi han participat representants d’una trentena d’empreses.

Fins el 25 de maig les empreses aniran buscant el consentiment dels clients i usuaris no clients si vol fer ús de les seves dades per enviar-los informació comercial.

A la pràctica els ciutadans començarem a rebre missatges de les nostres entitats bancàries, comerços, escoles, clubs esportius i altres proveïdors habituals per a què donem el nostre consentiment conforme a la nova normativa ja sigui a través del correu electrònic o signant presencialment l’autorització.