Les escoles acomiaden el curs amb activitats lúdiques fora de l’aula

L’últim dia de curs, a la majoria de centres deixen de banda les classes per fer activitats de caire més lúdic com gimcanes, excursions, guerres d’aigua, festivals, esports … el què sigui menys passar el dia a l’aula.

A l’escola El Vallès, a La Cogullada, ja fa anys que repeteixen la mateixa fórmula. Els alumnes de 6è s’encarreguen d’organitzar i gestionar diversos tallers pels companys d’altres cursos.

D’activitats, tant per infantil com per primària, n’hi ha per triar i remenar. Menjar una pastanaga amb les mans lligades, encistellar una pilota amb els ulls tapats, una cursa amb la cullera i una oliva a la boca, dibuixar grafitis, punteria, maquillatge, confecció de braçalets, o altres de més arriscades com agafar amb la boca un caramel amagat dins d’una palangana plena de farina.

Els professors ja ho saben de cada any. D’aquí a un parell d’hores les rialles es convertiran en plors pels alumnes que avui deixen l’escola. L’educació secundària la faran en un altre centre.

Per acomiadar-los com cal els companys de la resta de cursos faran un passadís als de sisè. Quan l’hagin travessat ja seran exalumnes de l’escola.