Les escoles de Terrassa promouran la pau durant el curs 2017-2018

Els atemptats del passat agost a Barcelona i Cambrils marcaran el full de ruta de les escoles de Terrassa i de tot Catalunya en aquest nou curs escolar. Tant la regidora d’Educació, Rosa Maria Ribera, com la directora dels Serveis Territorials d’Ensenyament al Vallès Occidental, Carme Vigués, han fet referència a l’educació com a eina de cohesió social en la jornada d’inici del curs 2017-2018, que s’ha fet aquest dimecres al matí a la Masia Freixa.

La regidoria prepara un seguit d’accions per fomentar la pau, la cohesió i la coeducació a tots els centres de Terrassa, públics i concertats.
La primera proposta que es portarà a la pràctica a la ciutat serà el proper 21 de setembre, Dia Internacional de la Pau. Segons ha explicat la regidora, en aquella data tots els centres públics i concertats penjaran una pancarta en favor de la pau a les façanes.

Per la seva part, la directora ha explicat que la formació per detectar la radicalització dels alumnes, que fins ara només es feia a nivell de directors de centre, arribarà a les aules. Els mestres i professors rebran aquesta formació i el departament ha elaborat material didàctic per treballar el tema amb els alumnes.

La jornada, adreçada a centres, serveis i entitats, ha inclòs la presentació del Pla de Formació de Zona i la Guia d’Activitats i Serveis Educatius 2017-2018.