Les escoles demanen més recursos per front a l’augment d’alumnes a les aules

Les escoles demanen a la Generalitat més recursos per fer front a l’increment d’alumnes que els centres han tingut en els últims anys. És la queixa més sentida en la reunió ordinària del Consell Escolar que ha tingut lloc a l’Institut Terrassa i que ha servit per tancar el curs. Els representants de les escoles han dit tenir uns cursos intermitjos molt tensionats, en els que se supera la ràtio d’alumnes prevista. De fet, han argumentat que els alumnes de més que tenen en cada curs equivaldria a una classe més. Per això reclamen un professor i més recursos per fer front a aquesta situació. L’alcalde i regidor d’Educació, Alfredo Vega, s’ha compromès a traslladar el problema a Serveis Territorials, que fa poc ha estrenat nou director, Jesús Viñas. Vega també ha explicat que l’augment dels preus del lloguer a Barcelona i a l’Àrea Metroplitana ha expulsat famílies cap a àrees properes, com el Vallès, i això ha tingut una incidència directa en la matrícula viva, que ha acabat per saturar les aules.

Aquest debat ha tingut lloc després que l’Ajuntament fes un repàs de com ha anat la preinscripció, en la qual el 89% dels nens i nenes han pogut entrar en primera opció, el 8% en segona i a un 1% se li ha hagut d’assignar una plaça d’ofici.

En la reunió també s’ha presentat el futur Consell Municipal de la Infància i la Adolescència, format per estudiants de sisè de primària i primer d’ESO, i que es constituirà a la tardor. El més destacat és que cap adult podrà intervenir o interferir en les decisions d’aquest consell.