Les escoles Nicolau Copèrnic i Creixen Terrassa participen en el Game Jam Summit per crear un videojoc

Aquest dilluns 27 d’abril arrenca una nova edició del Game Jam Summit, es tracta d’un esdeveniment tecnològic i educatiu que aquest 2020 serà totalment online com a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19. Hi haurà participació terrassenca amb un grup del Nicolau Copèrnic i quatre de Creixen Terrassa, a més han confirmat la seva assistència escoles de diferents punts de la geografia catalana i espanyola com Barcelona, ​​Mataró, Sant Boi, Cornellà, Vic, Madrid, Donosti, Elx i Còrdova. En total, hi participaran uns 200 alumnes.

Durant 4 dies, l’alumnat d’aquestes escoles i instituts s’integrarà en equips multidisciplinaris  que treballaran en línia amb un objectiu: crear un videojoc -un Serious Game- encaminat a l’adquisició d’habilitats personals i professionals en entorns VUCA (volatility, Uncertainty, Complexity, Ambiguity).

L’esdeveniment es podrà seguir a través dels perfils de xarxes socials @gamejamsummit a Twitter, YouTube i Instagram i mitjançant l’etiqueta #gamejamsummit.

Els organitzadors creuen que la recent propagació del coronavirus i les conseqüències a nivell social, econòmic, educatiu, etc. que se’n deriven són una clara demostració que el món ara és més volàtil, incert, complex i ambigu que mai. Per fer front a aquests nous entorns, es requereix el desenvolupament d’una sèrie d’habilitats que ens permeten adaptar-se i progressar. Aquesta certesa ha impulsat als responsables del Game Jam Sumit Online 2020 a proposar que el videojoc desenvolupat pels participants tracti sobre un tema relacionat amb l’adquisició d’habilitats en entorns VUCA.