Les famílies accepten amb dubtes les novetats en la gestió de COVID a les escoles

Aquest dilluns s’ha reprès l’activitat a les escoles, després de les vacances de Nadal. Les famílies expressen molts dubtes davant els canvis en les quarantenes quan es detectin casos de Covid-19. I és que a partir d’ara, en les etapes d’escola bressol, infantil i primària, només caldrà confinar la classe sencera quan hi hagi, com a mínim, 5 positius. En el cas de grups petits, l’aïllament es farà amb un 20% de l’alumnat contagiat en un període de 7 dies. A l’educació secundària es mantenen els protocols com s’havien fet fins ara.

Foto Tornada Cole2

Parlant amb pares i mares es detecta certa desconfiança veient que el nombre de casos, a nivell general, encara continua pujant. Altres veuen amb bons ulls les mesures anunciades per Salut. Les troben correctes i necessàries. Creuen que confinar tota l’aula per un únic cas és exagerat, tenint en compte que els menors són menys transmissors.

Foto Tornada Cole Gel Mascareta

Entre les novetats en la gestió de casos de COVID als centres educatius també s’ha anunciat que, si hi ha un positiu a la classe, els companys s’hauran de fer una prova gratuïta de detecció de la covid. Les proves es faran a les farmàcies, als infants de 5 a 11 anys. Per sota d’aquesta edat, serà als centres d’atenció primària.