Les famílies acollidores de TANU treballen a contrarellotge per portar ajuda a Ucraïna

Terrassa fa temps que té un vincle amb Ucraïna. El té a través de TANU, Terrassa Ajuda Nens d’Ucraïna, una ONG que des del 1999 va decidir posar el seu granet de sorra per millorar la vida dels infants orfes o de famílies desestructurades de Nikopol. Així va ser com van començar les acollides temporals d’aquests nens i nenes amb famílies de la ciutat. I així és com el Víctor va entrar a la vida del Ricardo i el Jordi. El van conèixer amb 6 anys, ara ja en té 14. Des de llavors, passa dues temporades l’any amb ells, per als que és un fill. De la darrera només en fa 3 setmanes.

Foto Ricardo I Jordi Tanu Ucraïna2

Fins ara han pogut mantenir un contacte constant amb ell i la seva família a través de videoconferències. Els serveis en aquesta zona del país no s’haurien vist molt afectats. Es tracta de transmetre un missatge de confiança i seguretat a un adolescent que encara no és plenament conscient del que està passant.

 Foto Víctor Nen Ucrainès Tanu1    Foto Víctor Nen Ucrainès Tanu2

Però el Ricardo i el Jordi no només pateixen pel Víctor. Ho fan per la gran família que han format amb TANU i la trentena de nenes i nens que venen cada any. Per això l’ONG està treballant a contrarellotge per ajudar-los tan aviat com la situació els ho permeti. La intenció és continuar amb les acollides i, fins i tot, ampliar-les. També necessiten diners per aliments i medicaments que enviaran a Ucraïna.

Whatsapp Image 2022 02 28 At 13.47.30    Whatsapp Image 2022 02 28 At 13.47.31 (1)

TANU es prepara perquè, passi el que passi amb la guerra, la seva ajuda arribi als infants més necessitats i no es trenqui el pont que entre tots han construït durant les últimes dues dècades.