Foto Bebé Escola Bressol Xumet

Les famílies amb plaça demanen que no es repeteixi el sorteig d’escoles bressol

La polèmica al voltant del sorteig del desempat de la preinscripció a les escoles bressol públiques encara cueja. I és que, ara un grup de famílies, que havien aconseguit plaça en el sorteig que es va fer el passat 10 de juny ha creat una petició a la plataforma Change.org perquè no s’invalidi.

Després del primer desempat i arran del malestar generat pel sistema escollit aquest any, l’Ajuntament va decidir anul·lar-lo i repetir-lo aquest divendres 21 de juny. El motiu de l’anul·lació resideix en el fet que el número de desempat assignat, el 72, era superior al nombre total de sol·licituds a la llista més llarga, que era de 71.

Les famílies que havien entrat al centre escollit creuen que no és ètic que s’enfrontin a la possibilitat de perdre la plaça. Demanen que no es repeteixi el sorteig i es respectin les assignacions originals de places, tot respectant als processos ja establerts.

A més, a causa de l’anul·lació del sorteig, el consistori  també s’ha vist obligat a endarrerir el període de matriculació. Ara se celebrarà entre el 25 i el 28 de juny, en lloc de l’inicialment previst que era  del 17 al 28 de juny.

En el rerefons d’aquesta situació hi ha el fet que la demanda de places de les escoles de bressol públiques de zero a dos anys supera àmpliament l’oferta, I és que aquest any s’han presentat 1.116 sol·licituds per a 632 places. Això vol dir que 484 infants terrassencs es quedaran sense plaça.