Les famílies de Terrassa aprofiten el primer dia per sortir amb els nens

Aquest diumenge els carrers i les places de Terrassa han ofert una imatge inèdita. Després d’un mes i mig confinats, els nens i nenes menors de catorze anys ja poden sortir una estona al carrer, una oportunitat molt esperada que la majoria ha volgut aprofitar des de bon matí. Molts, amb la mascareta posada. Escenaris com el Parc de les Nacions Unides i el Parc de Vallparadís han rebut una afluència mai vista des que va començar el confinament. Tot i que l’estat d’alarma continua i això es nota amb la baixada del trànsit i el tancament de molts establiments, bicicletes i patinets s’han deixat veure després de sis setmanes desats.

Segons l’Ajuntament, en aquest primer matí ja s’han detectat nombrosos incompliments de les normes a seguir durant aquest semidesconfinament dels infants. El consistori avisa que segons com evolucioni la situació imposarà les sancions pertinents, mentre que l’alcalde Jordi Ballart ha demanat al govern espanyol unes normes més clares, així com instruments perquè els ajuntaments les puguin fer complir. Ballart diu que ha costat molt arribar fins aquí i demana als terrassencs no espatllar-ho “en quatre dies”.

De fet, aquest cap de setmana l’equip de govern ha publicat a les xarxes socials i al web municipal una guia amb les normes i consells a seguir durant aquests passejos diaris amb els infants. Les normes més importants són que només es pot fer una sortida al dia, entre les nou del matí i les nou del vespre, d’una durada màxima d’una hora i dins d’un radi d’un quilòmetre respecte el domicili. Els nens han d’anar acompanyats d’un sol adult i no poden jugar amb d’altres menors, ni tampoc utilitzar el mobiliari infantil de parcs i places, estigui precintat o no.