Les famílies del Vallès Occidental han demanat 18.720 beques de menjador pel proper curs, 839 més que l’any passat

Una cop tancada la primera convocatòria per demanar els ajuts individuals de menjador, el Consell Comarcal ha comptabilitzat un total de 18.720 sol·licituds pel curs 2018-2019. La xifra actual representa un increment de 839 sol·licituds respecte l’inici del curs escolar 2017-2018. Aquesta xifra pot anar augmentant ja que la convocatòria d’ajuts es trona a obrir un cop iniciat el curs i resta oberta al llarg del curs escolar.

Es preveu que a finals de mes de juliol el Departament d’Ensenyament comuniqui al Consell Comarcal l’assignació de beques. En el moment que el Consell Comarcal les tingui es comunicaran als ajuntaments i aquests a les famílies sol·licitants.

El president del Consell Comarcal, Ignasi Giménez, va explicar al ahir al Ple de la institució que “una vegada més estem davant un augment del nombre de sol·licituds de beques i per tant comprovem, de nou, que la situació de moltes famílies de la comarca és de vulnerabilitat. Des del curs 2015-2016, cada curs ha incrementat el nombre de sol·licituds inicials una mitjana d’unes 900 per any, arribant alguns anys fins a l’increment de 1.100 peticions”.

El curs 2017-2018 ha finalitzat amb un total de 19.478 beques atorgades, mentre que el nombre de sol·licituds inicials –ara fa un any- era de 17.881. La diferència entre l’inici i el final de curs es deu al fet que la convocatòria resti oberta permanentment i al llarg del curs, a través dels Serveis Socials dels ajuntaments, les famílies puguin demanar l’ajut per aquest concepte.