Les famílies s’esperen més a última hora que mai per comprar bates, xandalls i uniformes

El compte enrere ja ha començat i falten pocs dies perquè comenci un nou curs escolar. Abans però, s’han de fer algunes compres, pràcticament obligatòries, com les bates, els uniformes i els xandalls.

Les famílies, segons l’experiència dels venedors d’aquests articles, tret d’algunes excepcions, són cada vegada menys previsores. El negoci aquest estiu, ha estat, potser, més aturat que en altres exercicis i s’espera que les vendes s’animin més a última hora que en altres anys. A més, compren únicament els articles que necessiten.

L’element bàsic, les bates, mantenen el preu des de fa uns quans anys: entre 15 i 25 euros. El cost dels xandalls i uniformes també s’ha mantingut respecte el curs passat. Es calcula que si l’alumne necessita bata i xandall, el cost oscil•la entre els 80 i els 100 euros. El pressupost s’eleva fins gairebé els 300 euros si el nen o la nena també porta uniforme.

Els venedors alerten que de cara al curs 2018-2019 tot aquest equipament s’encarirà.

La botiga Mia té una trajectòria de 60 anys. És un dels pocs establiments d’aquesta mena que ha sobreviscut. El secret: ajustar preus i mantenir la qualitat.
En l’actualitat confeccionen l’equipament per a 18 centres terrassencs i 2 de la Catalunya central. La darrera incorporació és l’Escola Goya que, des d’aquest curs, l’alumnat de P3 portarà també uniforme.