Les farmàcies terrassenques ja deriven al CAP les persones amb símptomes evidents de Covid-19

Des d’aquest dijous les 36 farmàcies de Terrassa s’afegeixen a la xarxa sanitària com a agents de salut per combatre la Covid-19. De fet aquests mesos ja han estat fent tasques d’informació i conscienciació però ara se n’incorpora una tercera, la derivació als centres d’atenció primària si hi ha prou símptomes de Covid-19.

Terrassa ha estat el municipi de Catalunya escollit pel Servei Català de la Salut per iniciar una prova pilot que es farà conjuntament amb el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona i l’Ajuntament de Terrassa.

Quan una persona entri en una farmàcia i demani informació sobre la Covid-19 rebrà consell i un fulletó on s’explica què cal fer en cas de símptomes de coronavirus o d’haver estat en contacte amb un positiu sense distància ni mascareta durant més d’un quart d’hora. En aquestes situacions, el personal de farmàcia omplirà un formulari signat que l’interessat haurà de lliurar al seu CAP per ser visitat sense necessitat de cita prèvia. Entre els símptomes, febre, dificultat respiratòria, mal de cap, tos, mal de gola, pèrdua d’olfacte o gust, vòmits i diarrea.

Es preveu que amb el triatge que faran les farmàcies per detectar possibles casos positius es puguin descongestionar els Centres d’Atenció Primària, molts dels quals no donen a l’abast.