Les farmàcies han ampliat la dispensació a dues mascaretes setmanals per usuari

Les farmàcies catalanes han ampliat, des d’aquest dilluns, la dispensació a dues mascaretes setmanals per usuari. Com en l’anterior fase, caldrà presentar la targeta sanitària per adquirir-les i hauran d’haver passat 7 dies des de la recollida anterior.

Es recomana a les persones que puguin seguir a casa, que no trenquin el confinament per anar-les a buscar. L’objectiu és donar prioritat a qui més la necessita per la seva vulnerabilitat o activitat laboral i evitar aglomeracions innecessàries.

Des que va començar la campanya el passat 20 d’abril, ja s’han dispensat més de 3’8 milions de mascaretes del total de 14 que la Generalitat està fent arribar a les farmàcies catalanes de manera gradual.

Si un usuari encara no ha recollit cap mascareta, la primera unitat és gratuïta i, a partir de la segona i posteriors, tindrà un cost de 0,76€. Aquest és el preu fixat pel Departament de Salut, sense que la distribució ni les oficines de farmàcia tinguin benefici. Si un ciutadà vol disposar de més mascaretes, la farmàcia li proveirà a preu de mercat si disposa d’existències.

En el marc d’aquesta campanya, s’ha elaborat un cartell amb consells sobre com fer un bon ús d’aquests elements: quan utilitzar-les, els passos a seguir per fer-ne un ús correcte i, finalment, les seves característiques. A més, es recorda que, en cap cas, l’ús de mascareta sanitària substitueix les principals mesures higièniques, com el rentat de mans freqüent o tapar-se la boca i el nas amb la cara interna del colze o amb mocadors d’un sol ús si tossim o esternudem, així com les mesures de distanciament social.