Les farmàcies s’integren en l’estratègia de prevenció de la grip

Aquest és un dels dispensadors de solució antisèptica que ja s’han instal•lat a la 60a de farmàcies de Terrassa (3.183, a tot Catalunya).

Els dispensadors van acompanyats d’un cartell que, sota el lema “La grip s’atura aquí”, recull els dos objectius d’aquesta actuació: per una banda, incidir en la necessitat de rentar-se sovint les mans per evitar la transmissió del virus, i de l’altra, promoure la vacunació entre la població de risc, especialment entre aquelles persones que no van al metge però sí visiten habitualment la farmàcia.

Un cop finalitzada la campanya es realitzarà una enquesta epidemiològica per veure el resultat de la integració de les farmàcies en aquesta estratègia.

L’any passat aquesta era una de les farmàcies sentinella repartides per tot Catalunya que van ajudar a detectar els primers casos de grip. Era una prova pilot. Ara, ja s’ha constituït una xarxa de 60 farmàcies sentinelles que vigilen l’evolució de la malaltia. Al Vallès Occidental, el punt s’ha situat aquest any a Sant Cugat. Així, la resposta assistencial es pot preparar i avançar entre 5 i 12 dies a l’aparició del brot epidèmic.

La instal•lació de dispensadors s’emmarca en la campanya contra la grip 2017-2018 i està impulsada pel Consell de Col•legis Farmacèutics de Catalunya, el Departament de Salut i la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya, entre altres entitats.