Les fortes ratxes de vent mantenen activat el Pla d’Emergència Municipal

Continua activat el Pla Especial d’Emergències en fase d’alerta, pel risc de ventades arreu del país. De moment, els Bombers de la Generalitat han fet 16 actuacions a Terrassa per tal de retirar arbres o branques de la calçada.

També per eliminar elements que s’han desprès d’algunes façanes o que corrien el risc de caure al terra davant el perill en la integritat física per als vianants. Una de les intervencions ha estat a la plaça del Triomf, a Sant Pere, on part de l’enllumenat de Nadal ha caigut damunt d’un vehicle estacionat.

Es preveu que el moment de màxima intensitat de les ventades es produeixi aquest divendres en qualsevol punt del país, especialment al litoral i al prelitoral on es troba Terrassa. Des de les 12 del migdia i fins mitjanit, el grau de perill és alt, segons el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT).

Aquest fenomen de ventades, de component oest i de distribució geogràfica extensa, es pot allargar fins al migdia de dissabte amb ratxes que podrien superar els 100 km/h, tal com ha passat aquesta passada nit al mateix cim de La Mola.