Les hospitalitzacions per covid es dupliquen durant l’abril

Després de superar la sisena onada, a finals del mes de març hi havia a Terrassa una vintena de pacients hospitalitzats amb covid. Durant l’abril, però, aquesta xifra no ha deixat d’augmentar, coincidint amb la retirada de les mascaretes dels espais interiors. A dia d’avui, entre Mútua i el Consorci atenen a un total de 36 malalts de coronavirus, gairebé el doble d’ara fa un mes. D’aquests, la gran majoria, 34, es troben a planta, mentre que n’hi ha dos que estan ingressats a la UCI.

En aquesta mateixa línia també ha pujat el risc de rebrot a la ciutat, que durant les últimes 4 setmanes ha passat dels 164 als 278 punts. La Rt és ara d’1,28, fet que significa que per cada 100 contagis se’n produeixen 28 de nous. De fet, segons el Consell d’Emergència de Terrassa, cada dia es detecten entre 30 i 50 casos positius a la ciutat.

Tot i aquest repunt de contagis, la letalitat del virus és menor i la mortalitat es manté força controlada. Durant l’últim mes a Terrassa s’hi han produït 7 defuncions, fet que eleva a 687 la suma de morts acumulades des de l’inici de la pandèmia.