Les II Jornades d’Economia Feminista donen continuïtat i aprofundeixen en els eixos tractats al 2019

L’economia feminista defensa la vida (de les persones i del planeta) per sobre del benefici econòmic. Això significa que posa el focus en el benestar de les persones, la justícia social i ambiental.

9 entitats terrassenques, formades majoritàriament o únicament per dones (L’Egarenca, L’eina, Alternativa 3, La revolta, Synusia, Més, Casal de la Dona, Guerrilla dels cossos i Dones d’aigua), van organitzar el 29 i 30 de novembre passat les primeres jornades d’economia feminista. Els tres eixos de treball de llavors: economia productiva i economia reproductiva i polítiques públiques es mantenen en aquesta segona edició que s’ha presentat aquest dimarts al migdia. Conferències, seminaris i sessions que volen aprofundir en els eixos del 2019.

Així, en l’eix de l’economia productiva es parlarà de la governança de les entitats i el paper de la dona en el lideratge d’equips. En l’eix de l’economia reproductiva es treballarà l’urbanisme amb perspectiva de gènere i en el tercer apartat, el de les polítiques públiques, s’analitzaran els pressupostos municipals per buscar les partides que van adreçades a les dones.

Les activitats encara no tenen un calendari definit però s’organitzaran entre abril i juny i, al novembre, dins de la Terrassa Cooperativa, se celebrarà una taula rodona que servirà de conclusió de les segones jornades. Tots els actes tindran una vessant teòrica, amb convidades de renom com les economistes Yolanda Jubeto o Cristina Carrasco, i una part pràctica que busca alternatives reals al model capitalista i patriarcal. La regidora de polítiques de gènere, Núria Marín, i la tècnica d’economia social, Neus Buerba, han assistit a l’acte de presentació.