Les incineracions a Catalunya ja arriben al 43 per cent dels difunts

La incineració ja arriba al 43 per cent de les defuncions de tot Catalunya. A causa d’aquest augment el sector funerari està en plena transformació i s’adapta a les noves tendències de temples religiosos, columbaris i misses exequials amb la presència de la urna.
Segons el darrer estudi de l’Associació d’Empreses de Serveis Funeraris de Catalunya (l’ASFUNCAT), durant el 2018 es van fer més de 25.000 incineracions a Catalunya. Una xifra que representa el 43 per cent del total de difuns, un creixement del 2,9 per cent respecte l’any anterior. L’Associació preveu que l’any 2025, 6 de cada 10 difunts sigui incinerat.
L’empresa terrassenca Coral Memorial s’avança als canvis i es presenten com a especialistes en el disseny, construcció i gestió integral de columbaris patentats internacionalment. De fet l’empresa és pionera en la instal•lació d’espais memorials en esglésies i espais religiosos. Coral Memorial recupera la tradició eclesiàstica de situar les restes dels difunts en temples religiosos per facilitar a familiars i amics un lloc on conservar les cendres i el record.
Coral Memoria ja ha instal•lat un columbari a 8 esglésies i parròquies de les comarques de Barcelona, entre elles la Catedral del Sant Esperit on recentment s’ha fet una missa amb una urna present i que després de beneir les cendres, s’ha quedat al columbari de l’antiga Capella del Sant Crist, dins el mateix temple.