Les intenses pluges han fet que Els Caus tornin a brollar

Les intenses pluges han fet que Els Caus tornin a brollar. Un fet insòlit i és que feia 14 anys que no rajaven. La darrera vegada  va ser l’any 2004 i ho van fer durant 63 dies, entre el 8 d’abril i el 9 de juny. Una placa informativa detalla la naturalesa d’aquesta font natural i el llistat de totes les vegades que s’ha produït aquest fenomen. El període més llarg documentat va ser al 1971. Aquell any van brollar dues vegades, sumant 429 jornades.

Les precipitacions dels últims dies i probablement l’acumulació durant diverses setmanes han permès donar la sorpresa aquest diumenge i veure com l’aigua començava a sortir de Els Caus. Primer, de forma més discreta, i aquest dilluns al matí amb més cabal.

De fet, des de primera hora, moltes persones s’han apropat fins aquest punt de la carretera de Rellinars per admirar aquest fet intermitent que, fins ara, no té una única explicació. Malgrat el temps transcorregut i les exploracions fetes, ningú ha sabut determinar la procedència de l’aigua que brolla.

La temperatura de l’aigua, que surt calenta de la roca per aquesta estreta cascada de metre i mig d’amplada, ha creat una particular atmosfera al voltant de la font i al llarg del seu recorregut. Sens dubte un punt d’atracció per als amants de la natura.