Les màquines podrien començar a treballar en un any en la transformació de l’antic Vapor Cortès

Les màquines podrien començar a treballar en un any en la transformació de l’antic Vapor Cortès, un espai de gairebé 71.000 m2 al barri de Ca n’Aurell. El 52% seran espais públics que inclouran vials i zones verdes. La previsió és que aculli 800 habitatges, 160 dels quals seran públics. També hi haurà dos equipaments: un serà per a Prodis i l’altra encara estar per decidir. Podria ser una escola bressol però l’ajuntament té encara dos anys de marge per decidir, en funció de les necessitats de la zona. Com els àmbits de Sala i Bardinas i AEG, el Vapor Cortès arrencarà abans no acabi el mandat.

Una de les joies del projecte serà la conservació del 82% de les naus existents com a conjunt paisatgístic patrimoni de la ciutat. Enlloc de restaurar-les, que resultava molt costós, es tornaran a fer iguals amb els mateixos materials i característiques.

El pla parcial del Vapor Cortès serà possible gràcies a la iniciativa privada, que n’assumeix el gruix de la inversió, i podria estar enllestit en un màxim de 10 anys.

Caballero lamenta que la crisi del coronavirus ha deixat l’ajuntament sense pressupost d’inversió. Per això, demana al govern espanyol que permeti a les administracions locals utilitzar els seus estalvis (en el cas de Terrassa 12 milions) i així poder impulsar l’economia des del sector públic.