Les mesquites de Terrassa no reobriran mentre es limiti el seu aforament a una tercera part

Amb l’entrada en vigor de l’actual fase intermèdia de la desescalada, la religió catòlica és l’única que, de moment, ha decidit reobrir els seus centres de culte a la ciutat. Mentre duri la mesura de limitar l’aforament dels temples a un terç de la seva capacitat, ni l’Església Evangèlica Unida, ni la religió bahaí, ni tampoc la musulmana tenen previst obrir les portes dels seus espais de culte. Tot plegat tenint en compte que aquest dissabte se celebra l’acte de cloenda del ramadà, una pràctica que enguany s’ha hagut de celebrar, de principi a fi, en ple confinament sense poder sortir de casa.

D’altra banda, la Comissió Informativa de Drets Socials ha informat del procediment de trasllat del Centre d’Acollida Frederic Soler. En aquest cas, un total de 43 persones allotjades fins ara a l’Escola França han estat traslladades a l’Alberg Joventut, que fins la setmana passada acollia tres famílies en situació vulnerable, formades per 18 persones. Aquestes han estat reallotjades a les instal·lacions de l’Església Evangèlica Unida, tot i que està previst que a finals de juliol es pugui reobrir l’Andana per donar cobertura a tots aquests casos. El trasllat del centre d’acollida s’ha fet, principalment, davant la necessitat de l’Escola França de poder disposar del seu espai degut a l’inici de la preinscripció escolar.

La Comissió també ha informat que finalment l’Hotel La Mola no ha hagut d’atendre cap pacient amb Covid-19, després que aquest equipament s’habilités provisionalment a finals d’abril com a hospital per a discapacitats intel·lectuals. D’altra banda, en la reunió celebrada de forma telemàtica s’ha aprovat elevar al Ple la suspensió parcial dels contractes de serveis bàsics d’ajuda a domicili i d’ajut a la higiene de la llar, amb les úniques abstencions del PSC i Ciutadans.