Les mesures de control d’accés a la zona de vianants no estaran a punt l’1 de gener

La implantació de les àrees de vianants no serà tan ràpida com s’havia previst. El govern municipal s’ha vist obligat a allargar mig any més, fins al 30 de juny, el període d’adaptació dels conductors, que havia d’acabar d’aquí a dues setmanes. I és que les tres eines que han de garantir el compliment de les restriccions encara no estan a punt: les autoritzacions als veïns, moltes d’elles per tramitar, les càmeres que les verificaran i l’aplicació per justificar passos puntuals per les zones restringides.

Gairebé la meitat d’adreces no té demanada cap autorització

Fins aquest dimecres, l’Ajuntament ha tramitat sol·licituds de 2.059 adreces, un 54 per cent del cens: un 67 per cent són habitatges, un 28 per cent aparcaments i un 5 per cent comerços i serveis. S’hi hauran de sumar les 160 sol·licituds que estan en procés de tramitació. Un 42 per cent de les adreces amb dret a autorització no n’ha demanat cap.

Autoritzacions2

2,6 matrícules per adreça

Entre totes les adreces s’han sol·licitat 5.368 distintius, amb una mitjana de 2,6 per adreça del màxim de quatre que es podien demanar. Caldrà sumar-hi els que ja s’han demanat però estan pendents de tramitació. Molts veïns no presentat cap sol·licitud. Les zones amb més autoritzacions tramitades són, per aquest ordre, Vapor Gran, Plaça Vella i Passeig.

Autoritzacions

Continuen les reunions

El Servei de Mobilitat segueix tenint reunions amb veïns disconformes amb algunes mesures i ja s’ha fet alguna modificació. A deu carrers fronterers amb les àrees de vianants se’ls permetrà tenir el passi per circular-hi. I els veïns de la zona del Vapor Gran podran passar per la del Passeig i viceversa.

Altres reclamacions com la pacificació d’alguns carrers, l’ampliació de l’àrea del Passeig o alguns canvis de sentit ja previstos en aquesta zona hauran d’esperar una nova revisió ben entrada la primavera.