Les naus del Segle XX on ha de construir Metrovacesa, a punt per l’enderroc al setembre

Metrovacesa té pressa per construir la promoció Nou Vallparadís, dins del Pla de Millora Urbana de la carretera de Rubí. Una peça important en la transformació que viurà el barri del Segle XX. Al setembre s’enderrocaran les naus on s’han d’aixecar els 142 habitatges. De fet a data d’avui ja no ha cap activitat i només queda pendent completar al trasllat de l’empresa de recanvis per a motos.

La promotora vol iniciar les obres d’urbanització de l’illa gran de l’àmbit, on aniran els habitatges, al gener. La resta de l’àmbit, on hi ha la plaça Jaume Jover i els barracons de l’escola Sala Badrinas, s’urbanitzarà en una segona fase, un any més tard.

La construcció dels pisos podria començar al juliol de 2025 i s’hi podria anar a viure a finals del 27. Es comercialitzen des de fa tres mesos i ja hi n’ha més d’un deu per cent de compromesos. Tenen zona comunitària, piscina, jocs infantils i locals comercials.

Metrovacesa té la meitat de la pastilla on s’aixecaran els habitatges. L’altra meitat, amb espai per 125 habitatges més, és de petits propietaris i l’Ajuntament, que per ara no té previst fer-hi res.

La promotora pràcticament ja ha esgotat tot el sol que tenia a la ciutat. Li queda la part indivisa d’una altra parcel·la, més petita, en el mateix àmbit de la carretera de Rubí. No descarta fer-se amb la propietat total i construir-hi els 39 pisos previstos al Pla de Millora Urbana.

Els nous desenvolupaments a llarg termini podrien passar per Can Carbonell, amb molt sòl lliure, i pel futur barri de Can Bosch, a tocar del segle XX. Nou Vallparadís és la vuitena promoció de Metrovacesa a Terrassa. Amb ella suma més de 700 habitatges.

Aquests nous desenvolupaments a llarg termini podrien passar per Can Carbonell, amb molt sòl lliure, i pel futur barri de Can Bosch, a tocar del segle XX.

Notícia relacionada: