Les notes del jazz no deixen de sonar durant tot el cap de setmana

La programació del Festival de Jazz de Terrassa segueix el seu curs i aquest cap de setmana ha tornat a oferir una sèrie de propostes musicals per a tots els gustos. Divendres visitava la Nova Jazz Cava el quartet de Donny McCaslin. El saxofonista californià encapçala una banda de primer nivell, formada per Jason Lindner al piano, Jonathan Maron al baix elèctric i Nate Wood a la bateria. McCaslin tornava així a Catalunya com a líder indiscutible d’una formació que ofereix pura energia jazzística amb el so atmosfèric del saxo tenor.

Dissabte al migdia la plaça de l’Assemblea de Catalunya acollia per primer cop la reunió Joves Talents Egarencs, formada per músics habituals als concerts de la Temporada Estable del Club de Jazz. Els germans Jofre i Roc Alemany, Oriol López-Calle, Miquel Galzeran i Òscar Jorba pertanyen a la nova escena del jazz a Terrassa i se situen per ser el relleu dels pioners d’aquest estil a la ciutat. A més, tots ells participen activament del teixit cultural i sovint se’ls pot veure a les jams sessions de les nits egarenques. En aquesta ocasió, els joves talents van comptar amb la companyia del saxo alt de Carles Pineda, un artista de sòlida trajectòria tan musical com pedagògica.

També al dissabte, però a la nit, l’harmònica i la veu de Billy Branch es van fer escoltar a la Nova Jazz Cava. El cèlebre bluesman de Chicago va ser el protagonista de la Nit del Blues del Festival d’enguany. Figura cabdal i deixeble de Willie Dixon, el músic nord-americà ha enregistrat prop de 200 àlbums al llarg dels seus 40 anys de carrera professional. Amb les notes de Billy Branch sonaven els últims compassos del dissabte, abans de reprendre el ritme amb el Pícnic Jazz de l’endemà.