Les obres al metro del Vallès permetran incrementar les freqüències a partir del 2021

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha tornat  a obrir aquest dimarts, 1 de setembre, el vestíbul Rambla de l’estació de Pl. Catalunya, després d’acabar les obres d’ampliació i millora d’aquesta instal·lació.

Els treballs, que s’han dut a terme durant l’agost, han consistit en l’ampliació del vestíbul Rambla per guanyar espai i fer més funcional l’estació. S’han desplaçat la barrera tarifària i les màquines de venda de títols de transport per optimitzar l’ d’entrada i sortida de persones.

Així, es  recuperen els dos accessos a la principal estació de la línia Barcelona-Vallès: el de Rambla i el de Bergara.

D’altra banda, continuen els treballs per  allargar a les vies 1 i 2, i així, millorar la capacitat de la línia Barcelona-Vallès. Aquestes obres preparen el metro del Vallès per a l’increment de freqüències, previst amb l’arribada de les les 15 noves unitats de tren a partir de 2021.

L’allargament de vies és una actuació necessària per aconseguir la distància de seguretat suficient per a què els trens puguin realitzar l’entrada automàtica a estació, una maniobra indispensable per posar en marxa l’increment de combois a la línia Barcelona-Vallès. Aquestes noves freqüències permetran que en hora punta hi hagi trens a Terrassa i Sabadell cada 5 minuts.