Les obres de la Planta de Can Barba començaran al setembre i modernitzaran la instal•lació

El Consorci per a la Gestió de Residus ha tret a concurs les obres de remodelació de la Planta de Compostatge i Biometanització de Can Barba, on es tracta la fracció orgànica recollida al contenidor marró.

Les obres començaran al setembre i permetran modernitzar la planta, al mateix temps que es millorarà la qualitat del compost que se n’obté i s’incrementarà en un 30% l’energia produïda a la planta (biogàs), que es ven a la xarxa elèctrica. Les obres també permetran reduir el rebuig de la planta que es porta al dipòsit controlat.

Els treballs es financen amb una subvenció de l’Agència de Residus de Catalunya de 4-596.595 euros i una aportació del Consorci d’aproximadament 200.000 euros. El Ple del Consorci ha aprovat la licitació de les obres i també ha aprovat licitar la gestió de la Planta de Can Barba per tres anys amb possibilitat de dues pròrrogues d’un any.

La Planta de Can Barba és una planta ubicada al terme municipal de Terrassa i està explotada en règim de concessió. Es va concebre inicialment com una planta de compostatge i va posar-se en funcionament l’any 2002. L’any 2006 s’hi va incorporar una digestió anaeròbica en un procés assemblat conjuntament amb les instal·lacions de compostatge inicial. Té una capacitat de 21.000 tones. La planta rep la fracció orgànica de Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rubí, Sabadell, Sant Llorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Terrassa, Ullastrell, Vacarisses, Viladecavalls i del mercat comarcal Mercavallès.

Es preveu que les obres tinguin una durada de tres mesos. Per això, des del setembre de 2019 fins a finals d’any, els ajuntaments de la comarca que actualment porten la fracció orgànica a Can Barba, la portaran a l’Ecoparc 2 de Montcada, segons un acord del Consorci per a la Gestió de Residus amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona.