Les ocupacions d’habitatges baixen un 34 per cent a Terrassa

Tot i ser un dels municipis amb més denúncies per ocupacions il·legals d’habitatges, Terrassa és la població on han baixat més aquestes infraccions. En concret i respecte fa dos anys, les ocupacions han baixat un 34,5 per cent. Així, el 2019 es van denunciar 255 ocupacions, 193 el 2020, en plena pandèmia, i 167 el 2021.

L’any passat a tot Catalunya els Mossos van rebre un total de 7.322 denúncies per ocupacions d’habitatges, un 7 per cent menys que el 2020. Amb tot la tendència a l’alça o a la baixa depèn de cada zona o ciutat. L’any passat Terrassa junt amb d’altres poblacions com la mateixa capital o les veïnes Sabadell i Rubí, són els municipis amb més denúncies acumulades.

Tot i així i des d’alguns pics d’aquests delictes detectats el 2020, les denúncies han baixat progressivament a Barcelona, un 7,5 per cent, a Sabadell, un 14 per cent, o a Terrassa mateix que s’aconsegueix aquest 34 per cent menys d’ocupacions. Per contra Rubí forma part dels municipis on augmenten les denúncies per habitant. Un rànquin que encapçala Salt amb 134 denúncies el 2021.

La majoria d’actuacions dels Mossos en aquests municipis es deuen a l’ocupació il·legal de propietats particulars, si bé també hi ha d’altres causes per a la seva intervenció com ara discussions, agressions o l’assistència als agents judicials.