Les perruqueries i la imatge personal reclamen un IVA reduït del 10 per cent

Terrassa, com en 100 ciutats de tot Espanya, el sector de les perruqueries i de la imatge personal s’ha manifestat aquest dilluns al matí per reclamar al Govern i al PSOE en particular, tornar a l’IVA reduït del 10 per cent, tal i com va defensar el partit en una proposició no de Llei quan era a l’oposició. El sector denuncia la dramàtica situació que viu arran de la crisi del coronavirus que durant el 2020 ha perdut un volum de negoci del 38,8 per cent.

Aquest fet pot aguditzar el seu retrocés econòmic al 31,8 per cent per aquest 2021, i arribar a unes pèrdues absolutes del 58,3 per cent. És a dir, passar dels 4.000 milions d’euros facturats el 2019, als 1.670 previstos per aquest any. Aquestes pèrdues també comporten la destrucció de desenes de milers de llocs de treball, especialment femenins, joves i autònoms que poden passar directament a l’economia sumergida.

Les empreses de perruqueria i d’imatge personal consideren que aquesta situació s’agreuja amb l’exclusió de la imatge personal del Pla de mesures extraordinàries de suport a la Solvència Empresarial, aprovat pel Govern d’Espanya el passat dia 12, ja que amb unes pèrdues superiors al 38 per cent i un retrocés en la facturació de 1.500 milions, queden fora d’aquests ajuts aprovats. Per això també reclamen la revisió del decret i incloure la imatge personal en sectors empresarials que puguin acollir-se a aquestes mesures d’ajut.

Les mobilitzacions del sector van començar el passat mes d’agost a València i des d’aleshores s’han estès per tot el país, com la mobilització d’aquest dilluns que ha arribat a un centenar de ciutats com Terrassa. Amb tot, els promotors de les mobilitzacions es feliciten per l’activació del debat a nivell polític que han fet posicionar als partits polítics de parlaments autonòmics i d’ajuntaments, reclamant la rebaixa de l’IVA del sector de la imatge personal i que passi del 21 al 10 per cent.