Les persones amb ceguesa podran disposar d’un kit de vot accessible en braille

Les persones amb ceguesa que ho sol·licitin podran disposar d’un kit de vot accessible en braille per a exercir el seu dret de forma confidencial i autònoma. Només cal fer la sol·licitud trucant al servei 010 per acreditar-se amb el DNI. Tenen temps fins al 19 de maig. L’Ajuntament ha treballat aquest sistema de votació amb l’ONCE i l’Associació Catalana per a la Integració del Cec. Qui ho hagi demanat, haurà de presentar-se el dia de les eleccions a la mesa on hagi de votar. Llavors, el personal municipal li lliurarà el material necessari i li garantirà un espai perquè pugui exercir el seu dret a vot de forma secreta.

Els kits comptaran amb un sobre etiquetat en braille per a cada candidatura, amb un sobre i una butlleta normal a dins, que serà la que s’introdueixi a la urna, una vegada seleccionada. També inclourà unes instruccions en braille.

Foto Dispositiu Creu Roja Gent Gran Eleccions

D’altra banda, Ajuntament i Creu Roja han coordinat una vegada més el servei d’acompanyament a les persones amb problemes de mobilitat per a les eleccions. El voluntariat de l’entitat s’encarregarà de l’acompanyament al col·legi electoral i de la tornada al lloc d’origen. Creu Roja posa a disposició de la ciutadania, de forma gratuïta, un dispositiu format per dos vehicles adaptats i vuit persones voluntàries. El servei funcionarà de 9 del matí a 7 de la tarda. El termini per sol·licitar-lo finalitzarà el 24 de maig.