Les peticions del II Parlament Ciutadà s’aproven al ple a través de tres propostes de resolució

El ple de novembre ha estat l’altaveu de les reivindicacions i demandes més directes de la ciutadania. L’ordre del dia preveia la intervenció de l’entitat Parlament Ciutadà a través de la FAVT. En tres torns els portaveus han exposat als grups municipals qüestions vinculades a la Llei de Dependència, a polítiques socials adreçades a gent gran i en relació al sistema sanitari públic. Aquesta última ha estat especialment punyent pel context de vaga que viu el sector.

Posteriorment, aquests reclams s’han pogut debatre i votar al ple a través de dues propostes de resolució presentades per TeC, CUP, PSC i C’s. En relació al dret a l’assistència sanitària, una de les demandes més ben acollides ha estat la creació d’una oficina municipal que reculli les queixes dels usuaris i faci seguiment dels incompliments dels terminis d’assistència. També es reclamen l’obertura 24h d’un CAP, reduir llistes d’espera o millorar el servei d’ambulàncies, entre altres reivindicacions que millorin l’assistència.

La proposta ha estat aprovada per tots els partits, malgrat les abstencions d’ERC-MES i de PDeCAT en alguns acords. Una votació, per cert, en la qual no ha participat el PP ja que el seu regidor, Àlex Rodríguez, no ha assistit al ple per motius personals.

La segona proposta sorgida del II Parlament Ciutadà i que també presentaven conjuntament TeC, CUP, PSC i C’s, aprovada en aquest cas per unanimitat, ha girat entorn a la situació de les persones dependents. Així, es reclamarà a la Generalitat la remodelació de la residència pública de Mossèn Homs, la reivindicada construcció de la residència pública a Sant Pere Nord i l’elaboració i construcció també de la de Ca N’Anglada, que s’ubicaria al solar que avui acull els horts de l’Av. de Barcelona.

També nascuda al plenari del II Parlament Ciutadà ha estat la proposta sobre el dret a l’habitatge i als subministraments bàsics. Presentada per TeC, CUP, ERC-MES i PDeCAT, ha estat aprovada amb l’abstenció de C’s i PSC en alguns dels acords. La proposta té com a principals eixos la modificació del Reglament d’adjudicació d’habitatges d’emergència social (seguint les recomanacions del Síndic de Greuges de Catalunya), i la implementació amb urgència d’un Pla Local d’Habitatge. També busca agilitar els tràmits d’empadronament, especialment en situacions de vulnerabilitat.