Les previsions apunten que Terrassa arribarà als 37ºC aquest dijous per l’onada de calor

Tot i que encara no ho sembla per com s’ha llevat el dia a Terrassa, aquest dimecres comença una onada de calor que enfilarà els termòmetres fins a gairebé els 40 graus durant els propers dies arreu del país. Barcelona i Tarragona seran les províncies amb menys risc mentre que a Lleida i Girona serà més elevat.

De moment, un dels primers signes és aquest cel enterbolit, no només a causa dels núvols sinó de la pols en suspensió que arriba de l’Àfrica (arrossegant partícules al seu pas pel Sàhara) i que acompanya aquesta massa d’aire calent que provocarà les temperatures més altes del que portem d’estiu.

S’espera que tant les màximes com les mínimes tindran valors molt superiors als habituals en aquesta època de l’any, amb el consegüent perill extrem d’incendis que això suposa.

Segons les previsions meteorològiques, Terrassa no arribarà als 40 graus i, ara per ara, el dia de més calor seria aquest dijous, quan es podria arribar als 37. Fins dilluns, el mercuri oscil·larà entre els 35 i 36 graus centígrads de màxima i els 21 i 22 de mínima. Dimarts ja s’espera que baixin entre 4 i 5 graus. La probabilitat de precipitació en aquest període a la ciutat és nul·la.

Davant d’aquest episodi, es recomana a tothom extremar les precaucions per no patir un cop de calor: evitar estar al carrer ni fer esport durant les hores de més radiació solar, buscar espais frescos, mantenir-se hidratats i triar àpats lleugers.