Les primeres mesures per reduir el trànsit per Arquímedes i Galileu arribaran al setembre

Al setembre es començaran a aplicar algunes mesures per reduir el trànsit dels carrers Arquímedes i Galileu. Així ho va confirmar divendres l’alcalde, Jordi Ballart, als responsables de la plataforma veïnal creada amb aquesta finalitat en una reunió on les dues parts van coincidir en la necessitat d’una intervenció urgent.

Entre les mesures, es permetrà als vehicles que surtin de l’aparcament de la plaça del Progrés que puguin prendre el carrer Columel·la, fins ara tallat, per anar a la Rambla, i així no hagin de passar per Arquimedes o Galileu. També la instal·lació de senyals que recomanin evitar aquests carrers i la instal·lació de pilones per combatre l’estacionament sobre vorera.

La plataforma i el govern s’han emplaçat a una nova reunió al setembre per concretar més mesures per reduir el trànsit.

La trobada s’ha celebrat una setmana després que els veïns pengessin, en finestres i balcons dels dos carrers, un centenar de pancartes demanant mesures per pacificar el trànsit de pas.

Fa uns mesos que el govern va donar a conèixer el projecte de reduir el trànsit de pas per aquests carrers amb l’ampliació d’espais pel vianant i la instal·lació de càmeres de control finançades amb els fons Next Generation. Es preveu que s’instal·lin l’any que ve i comencin a funcionar al 2024. Els veïns, però, reclamen solucions immediates.

(Foto: Twitter Jordi Ballart)