Les primeres tres obres que s’executen amb fons Next Generation començaran dilluns

Dilluns comencen obres d’urbanització en tres carrers de la ciutat, finançades per la Unió Europea a través dels fons Next Generation. Són al Passeig Comte d’Ègara i als carrers Col·legi i Cervantes. Les tres s’allargaran fins a finals del trimestre.

Les de més envergadura, amb un pressupost de 540.000 euros, seran a l’àrea de vianants del Passeig. S’hi inicia el projecte de transformació que ha donar continuïtat, fins a la Mútua, al circuit a peu des del Portal de Sant Roc. El vial nord del Passeig serà de plataforma única, amb més arbrat, paviment ceràmic de tons terrosos i de pas només per veïns i usuaris de l’aparcament.

En aquesta primera fase es tallarà el vial nord entre l’aparcament i el carrer del Passeig. No es tallarà el primer tram, des de Garcia Humet, que es farà en una fase posterior. De moment serà de doble sentit i d’ús exclusiu pels accessos als guals.
En aquesta primera fase també es tallarà el nord de la Font Vella, fins a la cruïlla amb Puignovell. Com a alternativa al tram afectat els vehicles autoritzats hauran de fer més volta i passar pels carrers del Passeig, Sant Cristòfol i Sant Pau.

A l’àrea del Vapor Gran els Next Generation serviran per ampliar les voreres del carrer Col·legi. En una primera fase s’actuarà entre el carrer Sant Domènech i la carretera de Montcada. El tram en obres estarà tallat tot el trimestre i diversos carrers propers seran de pas només pels veïns. La reserva escolar es traslladarà al carrer Vallhonrat, entre Vinyals i Cisterna.

Finalment, al carrer Cervantes les obres d’urbanització faran tallar-lo al trànsit entre Mare de Déu dels Àngels i Giralt i Serrà. El carrer Canonge Rodó serà temporalment de doble sentit, amb accés i sortida pel passeig 22 de Juliol.