Les primeres xifres del pressupost de 2019 apunten a 10 milions de marge per a la despesa

Aquest dilluns s’ha començat a explicar als Consells Municipals de Districte el marc pressupostari per al 2019, que disposaria d’uns 10 milions d’euros de marge per a despesa. Es tracta d’un primer esbós molt incipient encara del que podrien ser els comptes de l’Ajuntament de Terrassa per al proper any. La primera reunió s’ha fet al Districte 5 i ha estat el mateix alcalde l’encarregat d’explicar com s’elabora un pressupost i, sobretot, de donar les primeres xifres, pendents encara del que concretin els Pressupostos Generals de l’Estat (que aportarien de forma immediata 1,8 milions d’euros) i els de la Generalitat. També serà rellevant el marge impositiu que es pugui derivar dels possibles canvis en les ordenances municipals i, per tant, dels ingressos que aportaran a la ciutat. Cada 1% d’augment suposaria 0,9 milions addicionals.

En aquest sentit, Alfredo Vega confia que el govern de Madrid flexibilitzi aquesta normativa, un fet que permetria a Terrassa disposar de 4,4 milions d’euros.

L’alcalde ha explicat que, a banda de les prioritats que es marca l’equip de govern per a la ciutat, caldrà tenir en compte elements externs imposats per administracions superiors, com l’augment del sou dels funcionaris. A nivell municipal, els socialistes s’han marcat cinc eixos que passen per l’espai públic, la dinamització social, l’ocupació i l’habitatge, així com el desenvolupament estratègic i la innovació en l’organització. Alfredo Vega assegura que als pressupostos també tindran un fort impacte la licitació del transport públic i de la neteja, així com la reorganització de l’ajuntament.

Un cop feta aquesta primera ronda de reunions als districtes i la recollida d’aportacions, el govern elaborarà una proposta més concreta de pressupost a finals de setembre. Serà llavors quan es presenti als partits de l’oposició, amb qui haurà de negociar acords, i tornar-la a explicar als consells. La idea és celebrar un únic ple de pressupostos i ordenances la primera quinzena de novembre.