Les processons de Setmana Santa omplen els carrers de devots cristians

La Setmana Santa és sinònim de celebracions i actes religiosos que commemoren la mort i resurrecció de Jesucrist. Com és habitual, milers de devots cristians han tornat a omplir els carrers de Terrassa per participar en alguna de les processons d’aquests dies.

Durant la nit de Dijous Sant, el barri de Les Arenes acollia per vuitè any consecutiu la Processó del Encuentro. Un acte que cada cop presenta una major participació popular i que, més enllà del seu valor religiós, amb el temps s’ha anat convertint en una mostra cultural de la ciutat.

El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, ha presidit un acte que ha comptat també amb la presència de diversos representants polítics municipals. Per la processó hi han desfilat els passos de tres germandats religioses terrassenques d’origen andalús, com són la Casa de Priego de Córdova, la de Nueva Carteya i la de Santa María de Les Arenes. Per la seva part, l’Agrupació Musical Virgen del Consuelo del Vendrell, formada per una quarantena de músics, ha estat l’encarregada de posar la banda sonora, respectant això sí els silencis per escoltar la interpretació de diverses “saetas”.

D’altra banda, seguint amb la tradició catòlica, la Plaça Vella ha tornat a viure una nova edició del Via Crucis de Divendres Sant. La marxa ha arrencat a les 8h del vespre des de la Catedral, passant pels carres de la Font Vella, Cardaire, Sant Pere, Raval de Montserrat, Unió i Major, abans de tornar a arribar altra vegada al punt de sortida. Els cants de la Capella de Música de la Catedral han acompanyat un any més aquest acte de devoció cristiana, el qual recorda els moments de la vida de Jesús de Natzaret des que va ser empresonat fins a la seva crucifixió i sepultura.