Les propostes de resolució del ple de juny s’aproven per unanimitat

Poc debat en la recta final de la sessió plenària i acord total entre les diferents forces polítiques. 2 propostes han estat retirades però les altres 4 s’han aprovat per unanimitat.

Així, el grup municipal de Junts per Terrassa ha aconseguit que el ple aprovi l’elaboració d’un cens d’edificis i espais públics amb material de fibrociment a la ciutat, instar la Generalitat perquè faci «un mapa de l’amiant» a Catalunya, elaborar una diagnosi i pautes per substituir aquest material per altres, incloure bonificacions per aquells particulars que el retirin i estudiar compensacions a les víctimes de l’amiant, entre altres coses.

Per la seva part, Ciutadans ha arrencat el compromís d’elaborar una campanya informativa per prevenir els Trastorns de Conducta Alimentària. Les dades diuen que s’han incrementat exponencialment entre els i les joves arran de la pandèmia. Per això, els taronges volen estudiar la incidència del problema a Terrassa, establir rutes i circuïts de detecció precoç i d’assistència i dotar de més recursos els centres i unitats especialitzades.

Aquesta mateixa formació, també ha aconseguit que s’aprovi la creació d’un segell distintiu de qualitat ambiental per als bars i restaurants que implantin sistemes de descalcificació i filtratge de l’aigua. La futura llei de Residus i Terrenys Contaminats, implicarà l’obligació d’oferir aigua de l’aixeta de manera gratuïta en els menús per eliminar els residus plàstics. Per això aquest partit, ha volgut preveure la situació, ja que a Terrassa l’aigua de l’aixeta no té bon sabor. Els locals que acreditin un bon ús de l’aigua podrien gaudir de descomptes en les tarifes de Taigua.

I finalment, aquest mateix grup ha pactat amb el govern municipal i les associacions veïnals un calendari per celebrar les festes majors de barri després de l’estiu. D’aquesta manera, les entitats podran optar a les subvencions contemplades per a la celebració d’aquestes festes.