Les proves d’accés a la universitat (PAU) convoquen a examen 3.589 estudiants de la comarca

Un total de 3.589 estudiants del Vallès Occidental s’han matriculat per realitzar les proves d’accés a la universitat (PAU) que tindran lloc, en horari de matí i tarda, aquest dimecres, dijous i divendres.

Formen part del total de 34.547 estudiants catalans que faran els exàmens aquest any (33.916 el 2018). La majoria, 28.383 provenen de segon de batxillerat i 2.772 de cicles formatius de grau superior. A més, 3.392 són estudiants de matrícula lliure (procedents de batxillerat d’altres anys que no van fer les PAU, que volen millorar la nota o que només s’examinen d’assignatures de la fase específica).

Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d’un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d’estudiants i serveix per apujar nota. El calendari comença el dia 12, a les 9 del matí, amb les proves de llengua castellana i literatura i, a segona hora, llengua catalana i literatura.

Els exàmens es realitzaran en 161 tribunals ubicats en seus universitàries i alguns centres de secundària, distribuïts en 20 poblacions, entre elles Barcelona i Bellaterra.
Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 26 de juny per Internet al portal https://accesuniversitat.gencat.cat.