Les quarantenes deixaran d’aplicar-se a les escoles a partir de dimecres

Els departaments d’Educació i Salut proposen la flexibilització de la gestió de casos Covid a l’entorn escolar a partir d’aquest dimecres 23 de febrer.

A efectes pràctics, el protocol de gestió de casos Covid quedarà aquest dimecres sense efecte –ja no s’identificaran contactes estrets ni s’indicaran quarantenes– i només se seguirà aplicant als centres d’educació especial. De la mateixa manera, únicament els centres d’educació especial seguiran utilitzant el Traçacovid. Per a la resta, dimarts serà el darrer dia d’actualització de casos en aquest aplicatiu.

Els centres escolars i les famílies no hauran de comunicar si el motiu de l’absència a classe de l’alumnat és degut a la Covid.

Per la mateixa raó es deixaran d’emetre les prescripcions de tests d’antígens per al professorat. Només es mantindran els tests finançats a l’alumnat d’educació especial que hagi estat contacte estret. Aquestes directrius segueixen les recomanacions de la Comisión de Salud Pública del Ministerio de Sanidad.

Els infants i joves han demostrat que no són, en termes generals, un grup de risc. Les mesures que romandran, de moment, són la mascareta als interiors, els grups de convivència estable i la necessitat de ventilar molt bé les aules, així com les mesures higièniques que van més enllà de la Covid.

També destacar que Salut Pública seguirà monitorant l’efecte de la Cocvid a les escoles i, si en algun moment cal prendre alguna mesura, es treballarà amb el centre afectat com en qualsevol altre entorn.

La finalització de les indicacions de quarantenes i de seguiment més estret de l’àmbit escolar també permetrà que els referents escolars puguin integrar-se plenament en les tasques habituals dels equips d’atenció primària.

Els departaments d’Educació i de Salut han enviat una carta als centres escolars i sanitaris, respectivament, informant de la finalització d’aquestes indicacions.