Les ratxes de vent arriben als 89 Km/h i provoquen una vintena d’avisos als serveis d’emergència

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) ha activitat la prealerta del pla Ventcat davant la previsió de ratxes de vent de més de 90 km/h que han començat aquesta matinada al Pirineu i s’han anat estenent a comarques del litoral i prelitoral i pràcticament tot Catalunya durant el matí.

A Terrassa, les estacions de la xarxa meteoclimàtic han registrat ràfegues màximes d’entre 70 i 80 Km/h i puntualment al centre s’ha arribat als 89 Km/h.

Les conseqüències del vent han provocat nombroses trucades als serveis d’emergència, bombers i policia municipal, des de les 10 del matí fins a primera hora de la tarda, quan les ràfegues han començat a anar de baixada.

Entre els motius de la vintena d’avisos que han rebut els bombers figuren el desplaçament de contenidors i altres tipus de mobiliari urbà i fanals, cartells, planxes, uralites i branques d’arbres tombats o caiguts. El vent també ha causat desperfectes a les casetes dels artesans de la Rambla i, fins i tot, sobre algun llum de Nadal que ha quedat parcialment despenjat.

Són els efectes més notables de la borrasca “Bruno” que també ha arribat acompanyada d’un descens generalitzat de les temperatures.
La pitjor conseqüència però, ha estat la mort d’un home de 56 anys a Segur de Calafell que ha caigut d’un tercer pis empès pel vent quan arreglava una persiana al balcó de casa seva.

En les properes hores, les previsions diuen que desapareixerà el perill a Terrassa i a tota la comarca.