Les RedSticks es classifiquen per a París 2024 amb un protagonisme decisiu de Clara Pérez

La selecció espanyola femenina d’hoquei herba, amb tres egarenques, s’ha classificat per als Jocs Olímpics de París d’aquest estiu. Ho ha aconseguit gràcies a la victòria en semifinals al Preolímpic de València. Les RedSticks han superat Irlanda als shoot-outs (0-0/3-0), amb una actuació molt destacada de la portera terrassenca de l’Atlètic Clara Pérez, i han aconseguit el passi per a la final d’aquesta competició. Hi havia tres bitlles per als Jocs, per als dos finalistes i per al guanyador del partit pel bronze.

No ha estat un bon partit de les de Carlos García-Cuenca, que han generat poc perill en atac. En el primer quart el combinat estatal ha sabut aguantar bé la pressió de les irlandeses, que han trepitjat més l’àrea rival, i amb una bona intervenció de Clara Pérez sota pals per evitar el gol. En el segon la terrassenca Marta Segú ha estat molt a prop de marcar, però no ha arribat a posar l’estic a temps, i acabant aquest període Júlia Strappato s’ha internat dins l’àrea irlandesa però no ha pogut connectar amb cap companya. Amb el 0 a 0 s’ha arribat al descans.

Redsticks Hoquei Herba Clara Pérez

Clara Pérez ha estat clau en l’accés a la final del Preolímpic en la tanda de shoot-outs (Font imatge: RFEH)

No hi ha hagut clares ocasions per marcar en el tercer quart, a excepció d’un penal córner d’Irlanda ben defensat per les RedSticks i una sensacional aturada de Pérez a vint segons per al final d’aquest període. El combinat de García-Cuenca no creava perill, tampoc en l’últim quart, i l’eliminatòria ha anat directament als shoot-outs. En aquesta tanda ha estat clau l’actuació de la portera egarenca, que ha evitat que Irlanda marqué en els seus tres intents. Per part d’Espanya ho han fet Lucía Jiménez, Strappato i una sensacional vaselina de la seva capitana, María López. La final del Preolímpic serà contra Bèlgica, que ha derrotat 3 a 2 Gran Bretanya en l’altra semifinal.