Les RedSticks s’imposen al Japó i avancen a quarts de final

La selecció espanyola femenina d’hockei herba ha aconseguit entrar a quarts de final als Jocs Olímpics de Tòquio, després d’imposar-se aquest dissabte per 1 a 4 contra el Japó. Aquest partit tanca la fase de grups i, tot i que la selecció japonesa va començar guanyant, les RedSticks van saber imposar-se protagonitzant una remuntada que, de moment, les fa ser segones de grup.

Al primer quart el Japó va marcar el primer gol del partit, de la mà de Kanon Mori, però Espanya va seguir pressionant i avançant posicions. Van generar diverses ocasions de gol: Berta Bonastre va ser l’encarregada de llançar el primer penal córner, i Alicia Magaz el segon, però cap de les dues va sumar gol.

En el segon quart, l’equip liderat per Adrian Lock, va protagonitzar tres penal córner més. El tercer, de María López, va acabar en gol, però va ser anul·lat per vídeo-arbitratge. En aquests minuts cal destacar la gran feina de María Ruiz, que va evitar en gran part que la selecció japonesa agafés avantatge al marcador. Un contraatac d’Espanya, de la mà de Laura Barrios, va fer que finalment arribés el gol.

Tant el tercer quart com l’últim van ser decisius al partit per acabar d’imposar la victòria, i Begoña García, Candela Mejías i Berta Bonastre van sumar els gols, després d’una molt bona defensa per part de tot l’equip vermell. Amb aquesta victòria, les d’Adrian Lock aconsegueixen tancar la fase de grups en segona posició i s’enfrontaran a quarts de final per disputar-se l’entrada a les semifinals.