Les residències de gent gran de Terrassa registren uns 90 usuaris infectats per coronavirus

Més de la meitat de les residències per a gent gran de Catalunya estan afectades per algun cas de coronavirus. És una de les principals conclusions que es pot extreure del balanç presentat per CatSalut, després que la Generalitat assumís aquesta setmana la gestió dels centres geriàtrics. Concretament, de les 1.073 residències catalanes, 604 tenen algun cas que ha donat positiu per Covid-19.

A més a més, entre tots els equipaments afectats, n’hi ha una desena que es troben en situació crítica. És el cas de la residència d’Ullastrell, que acumula ja 13 defuncions, així com uns altres 8 residents i 6 treballadors infectats. El geriàtric, de titularitat privada, ha estat intervingut pel Departament de Salut, després que la fiscalia obrís una investigació davant les acusacions de dues extreballadores de no seguir els protocols higiènics. En aquest sentit, l’Ajuntament d’Ullastrell té la intenció de presentar una demanda contra la propietària per esclarir els fets. Segons ha informat la Generalitat, el centre passarà ara a ser dirigit per la Residència Geriàtrica Vallparadís, que depèn de Mútua Terrassa.

D’altra banda, tot i no haver-hi cap focus d’infecció semblant al d’Ullastrell, la pandèmia del coronavirus també està deixant la seva empremta als centres geriàtrics de Terrassa. En total a la ciutat s’han detectat uns 90 casos positius entre usuaris de residències, a més de 53 professionals que actualment es troben confinats perquè o bé han donat positiu o bé han estat en contacte amb algun portador del virus. Pel que fa a les defuncions, un total de 23 persones han perdut la vida a causa de la malaltia en alguna de les 29 residències per a gent gran que hi ha a Terrassa.