Les residències geriàtriques no es podran visitar fins la fase 2 i sempre de manera individual

Mica en mica es van coneixent alguns detalls de com serà la reobertura de les residències de persones grans per tal que els familiars les puguin visitar. Si bé en la fase 0 s’està permetent l’acompanyament al final de la vida, no serà fins la fase 2 que es generalitzaran les visites per a tot tipus de residents. Això sí, caldrà demanar cita prèvia per concertar una d’aquestes trobades, que es realitzaran de manera individual, amb una durada màxima de 30 minuts i només en aquells centres sense cap cas de Covid-19.

Així doncs, Terrassa i la resta de municipis que no estiguin en la fase 2 hauran d’esperar encara un temps per aplicar aquesta mesura de desconfinament de les residències. Tot fa preveure que la ciutat entrarà en fase 1 aquest proper dilluns; un fet que, com a novetat, autoritzaria als centres geriàtrics terrassencs a rebre visites de familiars de malalts crònics que hagin patit descompensacions.

Està previst que la Generalitat publiqui aquest divendres una sèrie de mesures sobre com ha de ser l’obertura dels centres als familiars. S’autoritzaran les visites en fase 2, sempre i quan ni el resident ni el familiar tinguin cap símptoma de Covid-19, mantenint sempre una distància interpersonal de, com a mínim, dos metres de separació. Els visitants hauran de portar obligatòriament mascareta i guants i, abans de la trobada, hauran de rentar-se les mans i desinfectar les sabates que portin. La visita es durà a terme en un espai separat i, quan acabi, el familiar haurà de sortir immediatament, sense passar per la resta d’instal·lacions del centre.