Les seleccions d’hoquei herba busquen a València la classificació per als Jocs Olímpics de París

La classificació per a París passa per València. Les dues seleccions espanyoles d’hoquei herba busquen a partir d’aquest dissabte el bitllet per als Jocs Olímpics d’estiu. El Poliesportiu Virgen del Carmen-Beteró és l’escenari d’aquest Preolímpic, on hi prendran part setze seleccions. Només s’hi classificaran sis, els tres primers tant del torneig masculí com del femení.

El combinat estatal femení, que dirigeix Carlos García-Cuenca, serà el primer en debutar. Serà a les 11.45h davant Malàisia. Els altres dos rivals del seu grup són Gran Bretanya i Canadà. En la llista de 18 convocades hi ha tres jugadores terrasenques. La portera de l’Atlètic Terrassa Clara Pérez, Marta Segú, del RC Polo, i Júlia Strappato, del Júnior FC.

A continuació, a les 14h, serà el torn de la selecció masculina. Els de Max Caldas s’enfrontaran a Àustria. Corea i Egipte són els altres dos adversaris de grup. En la convocatòria hi figuren sis terrassencs. Els jugadors de l’Atlètic Terrassa Pepe Cunill i Jordi Bonastre, Xavi Gispert, del Club Egara, Marc Recasens, del RC Polo i Gerard Clapés i Marc Miralles, de l’Oranje Rood i del Bloemendaal neerlandesos, respectivament.

El Preolímpic es divideix en dos grups de quatre seleccions cadascuna. Els dos primers es creuaran en semifinals. El guanyador, el finalista i el vencedor del partit pel bronze es classificaran per a París 2024.