Les seleccions espanyoles de waterpolo, amb clar accent egarenc, busquen l’or al Mundial

Aquesta setmana es donarà a conèixer la llista d’integrants tant de la selecció espanyola masculina com femenina de waterpolo que disputaran el Campionat del Món de Budapest, que arrenca la setmana vinent. Aquest dimarts hi ha hagut el tradicional contacte amb els mitjans de comunicació al CAR de Sant Cugat, on dels dos combinats s’estan entrenant amb Austràlia, abans de viatjar cap a Hongria.

El combinat de David Martín buscarà un or que es va escapar a Gwangju en la final contra Itàlia, el rival més difícil de la fase de grups. Canadà, amb qui debutarà el 21 de juny, i Sud-àfrica són els seus dos altres acompanyants. La delegació egarenca està integrada per Álvaro Granados i Bernat Sanahuja i els jugadors del CN Terrassa Alberto Barroso i Pepe Motos. El porter, però, és un dels dos reserves i difícilment formarà part de la llista definitiva de tretze jugadors.

Media Day Selecció Espanyola Waterpolo 9

D’equerra a dreta: Pepe Motos, Bernat Sanahuja, Álvaro Granados i Alberto Barroso. 

La selecció femenina, plata en el darrer Mundial, tindrà un dur camí cap a les medalles. És jugarà la primera plaça de grup amb Grècia, amb l’objectiu de classificar-se directament cap a quarts de final i evitar així els Estats Units, la gran favorita. França, amb qui debutarà el 20 de juny, i Tailàndia són els altres dos rivals del grup.

Paula Leitón, Bea Ortiz i Pili Peña estaran en la llista de 13 jugadores, mentre que l’altra integrant del CN Terrassa, Paula Camus, ho té difícil davant la competència que té a la seva posició. La nòmina egarenca la completa l’incombustible Jordi Valls, com a tècnic ajudant del seleccionador.

Media Day Selecció Espanyola Waterpolo 7

La selecció espanyola femenina compta amb quatre jugadores preseleccionades del CN Terrassa