Les seleccions espanyoles masculina i femenina d’hoquei herba busquen repetir podi a l’Europeu

Amsterdam és l’escenari des d’aquest divendres i fins el 13 de juny del Campionat d’Europa d’hoquei herba, la primera gran cita esportiva d’aquest estiu. Les seleccions espanyoles masculina i femenina, amb una important presència de jugadors i jugadores de Terrassa, defensaran la plata i el bronze aconseguits en la darrera edició disputada a Anvers.

El combinat que dirigeix Fred Soyez, subcampió el 2019, debutarà aquest dissabte contra el campió, Bèlgica, amb qui va perdre per 5 a 0 la darrera final continental. Diumenge es veurà les cares amb Rússia i dimarts contra Gran Bretanya, partit on pot haver-hi en joc el passi a la semifinal.

També farà el seu debut dissabte el combinat femení, tercer fa dos anys. I ho farà contra Escòcia, a priori la selecció més fluixa del seu grup. Dilluns les d’Adrian Lock s’enfronten a les actuals campiones, els Països Baixos, sens dubte el rival més fort, i dimecres contra l’actual subcampiona Mundial, Irlanda.

Els dos primers classificats de cadascun dels dos grups accediran a les semifinals i lluitaran per les medalles. L’Europeu serà una prova de foc per veure l’estat de forma de les dues seleccions estatals de cara a afrontar els Jocs Olímpics de Tòquio.

[Font imatge: RFEH]