Les startups espanyoles recapten 1.300 milions d’euros el 2018

Les starups espanyoles, empreses de nova creació de productes i serveis amb l’ús intensiu de les noves tecnologies, van recaptar l’any passat uns 1.300 milions d’euros, un 46,8 per cent més que l’any anterior.

Helsinki ha acollit aquest any el Congrés de l’European Business Angels Network, l’EBAN, on hi ha participat la BANC com a única representant de les xarxes d’inversors privats d’Espanya. La BANC va ser la primera xarxa privada catalana i espanyola de Business Angels, sorgida de la Patronal CECOT.

El seu director, el terrassenc Albert Colomer, ha dit que “la dinovena edició de l’EBAN ha estat una font de noves idees i tendències per a àngels inversors, emprenedors i creadors d’opinió més eminents del món que ha permès la creació de xarxes i acords amb experts en el camp de la inversió, el finançament i l’emprenedoria”.

Colomer destaca que “Espanya és la tercera destinació més popular del talent tecnològic europeu, a més d’ocupar el cinquè lloc de la llista de les deu principals destinacions europees per a motors internacionals”.

El congrés de l’EBAN s’ha anat consolidant en cada edició com un dels esdeveniments d’inversió privada més gran i internacional d’Europa, on la presència catalana ha estat significativa en l’ecosistema inversor en els darrers deu anys.

Una altra de les activitats destacades de l’EBAN ha estat quan 40 equips d’emprenedors han disposat de tres minuts per presentar els seus projectes i atraure l’atenció dels inversors privats disposats a ajudar al desenvolupament empresarial i comercial.