Les tempestes deixen més de 60 litres per metre quadrat

Els xàfecs i les tempestes elèctriques han estat protagonistes aquest dimecres amb afectacions a diverses zones de la ciutat. El Meteocat ha informat que les darreres hores a Terrassa s’han registrat precipitacions d’intensitat 32’1 mm en 30 minuts, que han descarregat més de 60 litres per metre quadrat. En algunes zones de la ciutat la pluja ha caigut en forma de calamarsa.

Els Bombers han rebut 39 avisos, la majoria dels quals no han requerit intervenció. Els forts ruixats sí que han fet que les dues rieres baixin amb intensitat, tot i que no s’han registrat grans desperfectes. Sí cal destacar actuacions relacionades amb el trànsit i amb vehicles amb risc de quedar atrapats sota un pont a la riera de Les Arenes. Pel que fa a la riera del Palau, s’han activat les barreres que no permeten la circulació per evitar riscos. En aquesta zona l’aigua ha desplaçat alguns blocs de contenció i ha calgut la intervenció de bombers i Policia. També s’han efectuat actuacions per inundacions en dues terrasses, la retirada de fulles i branques i algun clavegueram col·lapsat.

A les 9 del matí s’ha desactivat el Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya (INUNCAT) que ha passat a la fase de Prealerta.​

Les precipitacions viscudes dimecres contrasten amb les temperatures de les darreres setmanes, que s’han mantingut altes de manera excessiva i sostinguda. Precisament, aquest cap de setmana s’havia registrat un pic de calor a tot Catalunya. Les estacions de Terrassa i la comarca van arribar a registrar temperatures fins als 40 graus.