Les treballadores i els treballadors dels menjadors escolars cobraran el que els deu l’empresa SERHS

Les treballadores i els treballadors dels menjadors de les 36 escoles públiques de Terrassa, servei que està en mans de SERHS Food, no cobren o només han rebut una part del seu sou des del 12 de març. Han denunciat públicament la seva situació laboral degut a l’ERTO (Expedient de Regulació Temporal d’Ocupació) que va aplicar l’empresa quan es van tancar els centres escolars per la pandèmia

Ara, l’empresa s’ha compromès a fer efectiu el 30% dels salaris d’un total de 400 empleats  i després la Generalitat, que en principi es va comprometre a avançar aquesta part,  retornarà els diners a Serhs. És l’acord al que han arribat les dues parts per resoldre el conflicte.

L’Ajuntament de Terrassa va voler avançar la part del salari que es deixa de  percebre amb l’ERTO perquè l’empresa els va comunicar que tenia problemes de tresoreria, però el Consell Comarcal els va respondre que era el Departament d’Educació de la Generalitat qui tenia la competència per autoritzar el pagament per avançat a les empreses concessionàries dels serveis de menjador.

Molts d’aquests treballadors, degut al col·lapse del SEPE (Servicio Público de Empleo Estatal), només han cobrat el sou correponent als 12 dies que van treballar al mes de març i des de llavors no han rebut res més. Aquestes persones tenen contractres de poques hores diàries i cobren entre 250 i 650 euros mensuals.